Gemini

Gemini

 

Rollspelet Gemini utspelas i en mörk fantasyvärld som till stort befolkas av människor, dvärgar och alver där en evig solförmörkelse sänkt världen i en evig skymning under vilket pågår en episk kamp mellan den mäktiga kyrkan och det så kallade Mörkret.

Kyrkans järngrepp om folket tolkas som ordning genom skräck medan Mörkret representerar mer anarkistiska krafter som ämnar frigöra människan från förtryck.

Då regelboken medvetet är skriven ur kyrkans perspektiv är det lätt att tolka kyrkan som det goda ljuset och Mörkret som det onda och okända; men mellan raderna kan det ursklijas att kyrkan är något av en ålderdomlig tyrann och Mörkret istället kan ses som en ungdomlig rebell.

Flertalet andra maktfaktorer presenteras för att ge ytterligare uppslag till intriger och konspirationer i Geminis mörka värld


Solen har förmörkats.

Den mörka martyren har befriats ur sitt fängelse. Ur den öppnade järnportens fasansfulla djup strömmar det uråldriga mörkret och väcker de slumrande demonerna.

Renhjärtade präster och modiga ordensriddare ser fyllda av fruktan hur mörkret nästlar sig in i kyrkans innersta kretsar och frestar dem som skall vara oanstastliga.

Människornas mäktiga furstar är splittrade, dåraktiga nog att vägra sin ärkefiende kyrkans fred. Helldre än att förenas med den Ende gudens tjänare i kampen mot den spirande ondskan står furstarna ensamma.

I sitt avlägsna rike bortom bergen sörjer järnalvernas drottning den förrädiske vasallen Malachdrims fall till mörkret och dvärgarnas stolta folk är söndrat efter ett dåraktigt förräderi.

I denna fördömda värld kämpar de stolta, de modiga och de oförskräckta mot den förhatliga mörkret. Två tvillingar märkta av en uråldrig profetia leds av en vis beskyddare genom det krigshärjade landet, för att försöka att för alltid försägla den öppnade järnporten.

Ännu är det inte försent. Ännu är kampen inte förlorad.

Men kampen behöver hjältar.

Har du vad som krävs för att bekämpa mörkret?

 

Till Gemini har vi följande material;

  • Grundboken: innehåller alla regler och information om Gemini-världen för att man ska kunna spela och spelleda
  • Äventyrsboken: ’Den Mörka Magin’.

Comments are closed.