Rollspel

DnDRollspel är en form av spel som utövas runt ett bord eller liknande. Ett flertal deltagare antar roller som karaktärer och en person axlar rollen som spelledare. Det är spelledarens jobb att leda spelet framåt genom att nästan agera sagoberättare och måla upp världen som de andra spelarna ska spela ut sina karaktärer i samt avgöra vad som händer när de andra spelarna gör något. Det är lite som improvisations-teater där man får välja att gestalta sin karaktär som man vill och gör vad man vill i världen. Slumpen avgörs med tärningar av olika slag och i många rollspel så brukar alla deltagare ha ett papper där de antecknar sin karaktärs färdigheter, packning, rustning, vapen m.m. Under spelets gång kan din karaktär bli bättre på olika saker, få tag på olika saker eller kanske tjäna pengar. Det är ganska mycket som ett tv spel med andra ord, fast möjligheterna är fler och endast fantasin sätter gränserna.

Beroende på hur och vad man spelar har och göra med vilket rollspel man kör och hur spelledaren bestämmer att det ska göras. De vanligaste rollspelen man hör om är kanske Drakar och demoner, Viking, Eon, Mutant eller rent av ’Dungeons & Dragons’ som är ett av världens mest spelade Rollspel (inte att förknippa med ’Drakar och Demoner’ som är ett helt eget Rollspel)

Vita Ulven har flera rollspel i vår ägo som vi kan låna ut till de som är intresserade av att bli spelledare, vi kan även införskaffa fler rollspel om inget av de vi har intresserar, så länge vi vet vilka/vilket rollspel ni söker. Utöver rollspel så kan vi även låna ut rollspelsmaterial (såsom tärningar)

Rollspel

|
|
<– Klicka på bilden för att komma
<– till vårt Rollspelsbibliotek!
|
|

 

 

Comments are closed.