Om oss

Om oss

Varför startade vi föreningen

Många av oss kände nog att det inte fanns så mycket för unga att göra i Kil för flera år tillbaka. Kommunen hade visserligen många alternativ för de som ville sporta och det fanns en ungdomsgård som var öppen några kvällar i veckan men om inget av det intresserar dig så fanns inte många fler alternativ.

Då var vi några som tog eget initiativ, satte oss ner och beslutade för att bilda en förening. Vi tänkte att har vi en förening blir det lättare att hitta andra som är intresserade eller nyfikna av spelhobbyn. Vi ville även kunna komma samman med folk från närliggande orter och tyckte det vore kul med en förening att luta sig tillbaka mot.

Varför just spelhobbyn

Spelhobbyn är ju lite av en annorlunda sysselsättning men något vi i föreningen ändå tycker är himla kul att syssla med. Spelhobby i sig är ett samlingsord som vi beslutade att kalla det vi sysslade med.

Just Rollspel och Lajv är ju något som inte jättemånga känner till men skulle fler bli intresserade så tycker vi det vore jätteroligt och skulle fler få chansen att testa så är vi säkra på att några skulle gilla det. Lajv och rollspel är ju dock något av en ”annorlunda” hobby så skulle någon målsman/förälder känna sig obekväm med att släppa iväg sin ungdom till våra aktiviteter så är ni välkomna att kontakta oss. Vi kan svara på frågor eller informera om vad som gäller på föreningsevenemang.

Hur styrs föreningen

Föreningen håller årsmöte en gång varje år där medlemmar och styrelse ska vara närvarande. Alla som är medlemmar har rösträtt vid beslutsfattande men icke medlemmar får närvara, dock utan rösträtt. Efter som vi vill vara en demokratisk förening så är det fullt möjligt för medlemmar att påverka föreningen under årsmötena. Under året är det sedan styrelsens uppgift att se till så att de saker som röstades igenom på årsmötena träder i kraft och verkligen händer.

Vi delade även upp de olika intresseområdena. Om du går under ”Grupper” så ser du att det finns 5 olika och det är dessa som föreningen valt att satsa på. Om det är så att det inte finns något intresse för en speciell grupp så kan den under årsmöte tas bort eller bytas ut mot en annan.

Vad innebär det att vara medlem

Som medlem i föreningen blir det mycket lättare att komma i kontakt med andra ungdomar och få igång grupper som kan komma samman för att träffas och rollspela eller åka iväg på lajv.

Om ni är en grupp som exempelvis vill spela ett speciellt rollspel så kan föreningen möjligtvis köpa in det eller om ni ska på lajv är det möjligt att ordna fram en länga tyg för att sy kläder eller kanske annat material för ett projekt.

Sveroks-logotyp-gulDu har även rätt att påverka föreningen under årsmötena och engagera dig i föreningen igenom att exempelvis bli utskott för en grupp eller anta en post i styrelsen.
Utöver att du blir medlem i Vita Ulven så blir man dessutom medlem i Spelhobbyförbundet Sverok, som är en Riksorganisation som Vita Ulven är anslutna till. Genom Sverok så är b.l.a alla medlemmar fritidsförsäkrade under alla våra aktiviteter och event, eftersom Sverok har en uppgörelse med Landsförsäkringar.
Vi är genom Sverok dessutom knutna till Studiefrämjandet, en Partipolitiskt-obunden organisation som arbetar med Folkbildning och som ganska nyligen börjat arbeta även med Spelhobby. Representanter från Studiefrämjandet har närvarat på de flesta av våra större event och där hållit flera olika aktiviteter från lekar, rollspel, brädspel och även föreläsningar.

Krav på föreningens medlemmar

Som medlem så måste du vara mellan 13-30 år. Då Vita Ulven är en ungdomsförening så har det vid årsmöte fattats beslut att det ska finnas en sådan åldersgräns. Är man över 30 år betyder det dock inte att man inte kan vara med i föreningen, du kan nämligen bli vuxenmedlem och har då både rösträtt och kan sitta i styrelsen (vuxenmedlemmar ska dock enligt stadgarna helst inte utgöra en majoritet i styrelsen). Är du under 13 så får du vänta tills du fyllt. Medlemmar förväntas även stödja föreningens stadgar.

Kostnad för medlemskap:
100kr per år
150kr per år (vuxenmedlem)

Comments are closed.