Ny Styrelse och Nya Visioner

Då var Verksamhetsåret 2017 igång. Föreningen har fått en ny styrelse med både gamla medlemmar och nya. Vi har en ny verksamhetsplan och nya visioner för det kommande verksamhetsåret. Vita Ulven har funnits sedan 2013 och vi fyller fyra år i år och det har varit fyra händelsefulla år och för oss som var med redan vid starten 2013 känns det verkligen som att föreningen lagt in en ny växel inför 2017, större budget, fler och större aktiviteter samt att vi börjat bredda vårat nätverk med likasinnade i Värmland. Vi har snart funnits i fem år men vi har precis börjat visa vad vi går för!  

Under årsmötet så valdes en ny styrelse med både folk som suttit med tidigare men även nya som inte suttit med tidigare. Den nyvalda styrelsen ser ut som följande;

  • Ordförande: Adam Maxe
  • Vice Ordförande: David Eriksson
  • Kassör: Tommy Östman
  • Ledamöter: Sofia Johansson & Adam Björklund

Vad är positivt?

Under verksamhetsåret 2017-2018 (fram tills Mars 2018) så kommer föreningen både arrangera Ulvcon:04 som förhoppningsvis kommer gå av stapeln under Juli månad, vi väntar ännu på svar från kommunen om vi får boka skolans lokaler. För att hålla koll på informationen om Ulvcon:04 är det bäst att följa vår sida på Facebook eller regelbundet kolla på vår hemsida. Vi kommer att hålla i sommaraktiviteter precis som föregående år, detta året kommer vi dock att hålla fler paintball-turneringar än förra året då de var extra populära, som det är tänkt kommer det troligen bli tre tillfällen vi drar ner och spelar paintball, mer information om detta kommer upp vid ett senare tillfälle.
Föreningen har planer på att försöka hålla ett LAN utanför Kils Kommun, möjligen i Karlstad eller Hammarö för att vi ska försöka sprida oss lite även utanför Kil, detta är dock fortfarande i projektstadiet då vi ännu inte är helt säkra på vilka lokal-möjligheter som finns i Karlstad eller Hammarö.

Jag (Adam Maxe) och Tommy Östman som suttit med i förra och den nu nyvalda styrelsen har haft regelbunden kontakt med föreningen Sparv i Arvika, en förening väldigt lik oss som också sysslar med spelhobby. Vi har tillsammans kläckt idén med att försöka anordna ett stort LAN i Värmland (projektnamn WermLAN) , där målet är att dra omkring 500 besökare. I nuläget kan vi dock inget lova då det ännu ligger i projektstadiet, men för de som är intresserade gäller det att hålla tummarna, eller om ni är riktigt intresserade så finns det alltid plats för de som är villiga att bidra med sin tid och kunskap för att öka chanserna att WermLAN blir en verklighet. För de som känner sig manade är det bara att kontakta oss!

Det är nog få som inte har hört att vi har fått tillåtelse av Kils Kommun att bygga upp vår egen lajvby på kommunens mark, detta är något som vi har drivit nästan ända sedan vi startade föreningen och nu har vi äntligen nått fram och fått tillgång till ett område där vi får hålla till. Just nu jobbar vi på med att skriva en projektplan tillsammans med Studiefrämjandet och ritar upp ritningar som vi sedan ska skicka in till kommunen för att få byggtillstånd. Utöver arbetet på Lajvbyn så kommer vi även under året att samla fiktionsgruppen och fortsätta utvidga vår egen lajvfiktion. Alla som känner att de är intresserade antingen av lajvbyn eller av fiktionen är välkomna att kontakta oss antingen om ni har frågor eller om ni känner er manade att bli aktiva inom arbetet, alla som är 13 år eller äldre är välkomna att bli aktiva inom föreningen och det arbete vi gör.

Värt att nämna är även att föreningens ekonomi är god, vi började året med omkring 9 000 kr för att en månad innan årsmötet i år ligga på omkring 25 000 kr, dessa pengar har vi redan planer på att använda för att förbättra vår nuvarande verksamhet, b.l.a var den nya styrelsens första handling att köpa in nya switchar till LAN-avdelningen och vi håller även på att beställa in nya profilprodukter (knappar, tröjor etc).

Vi har införskaffat oss ett Nyhetsbrev, en Discord-server och en ny Facebook-sida! Alla tre finns att se och ta del av i sidopanelen på de flesta sidor här på webbsidan! För er som vill hålla koll på vad vi håller på med så rekommenderas Nyhetsbrevet och/eller Facebook-sidan, för er som vill bli mer en del av gemenskapen så är det Discord-servern som gäller.

Vad är Negativt?

Föreningen står faktiskt inför en del problem just nu. De senaste fyra åren av aktiviteter har lett till en hel del inköp av material, allt från Rollspelsböcker, spelkonsoler, spel och LAN-utrustning etc. Detta har lett till att vi just nu lider av platsbrist, de mesta av våra material ligger i ett garage just nu och där är det fullt, det som inte får plats i garaget har vi som är aktiva hemma hos oss själva. Detta är inte ett hållbart sätt att förvara vårt material och vi känner att föreningen är i behov av egna lokaler, både för att förvara våra saker och en plats vi kan hålla våra möten och hålla mindre aktiviteter i. Detta är ett stort problem i nuläget då förening i nuläget kommer ha mycket svårt att expandera vår verksamhet om vi inte kan införskaffa nödvändigt material och den nya styrelsen kommer jobba hårt med att försöka finna en lämplig lokal så att föreningen kan fortsätta växa.

Ett stort problem vi haft under flera av våra evenemang ända sedan vi började är faktiskt att vi har varit underbemannade. Många kanske inte märker av det (som tur är~) men vi har nästan alltid haft problem med att dra folk som är villiga att ställa upp som funktionärer, detta trotts att nästan samtliga av de som varit funktionärer hos oss uttryckt att det har varit roligt att jobba som funktionär. Så för er som är nyfikna på att bli funktionärer så säger jag bara ”Go for it!”. Det är inte farligt på något sätt och det är faktiskt inte så svårt som många kanske tror, det är en rolig upplevelse och rekommenderas starkt, är ni nyfikna så är det bara att kontakta oss om ni vill veta mer!


Ett nytt verksamhetsår är här och som ni ser har vi många planer inför detta året. Vi vill expandera och vi kommer att expandera på flera fronter. Nu ser vi till att 2017 blir ett riktigt nördigt år!

Årsmötesprotokoll

Verksamhetsplan för 2017

Comments are closed.